Bevégeztetett

Mennyire gyűlölte hallgatni az anyját, aki csak duruzsolt a fülébe, hogy nem való hozzá az a fiú, meg hogy jobbat érdemelne az ő értékes, okos és szép kislánya.

Mégis megmakacsolta magát, és anyja minden tiltakozása ellenére igent mondott a lánykérésre, majd boldogan készülődött az esküvőre. Saját maga tervezte meg a meghívókat és gondoskodott a díszekről. Imádta a masnikat és a lufikat, így nagyon egyszerű volt a díszítés, rózsaszín lufik  és masnik. Ez lesz az, ezt imádni fogja, ez teljesen az ő ízlése lesz. Gyermeki, ártatlan, kedves.
Az esküvői tortát az anyja intézte, háromemeletes, fehér marcipánnal fedve és meggydísszel.
A menyasszonyi ruhát meg közösen választották ki, nagyon szépen kiemelte a kecses derekát. Finom volt, légies és egyszerű, amilyen ő maga. Szőke haja csigákban omlott a vállára, amikor felpróbálta.

Már egészen el is feledkezett anyja kezdeti ellenkezéséről, igaz, mostanában az anyja mintha beletörődött volna az esküvőbe, nem támadta tovább a vőlegényt. Még a hozományban is megegyeztek, a fiú hozta a lakást, ők adták hozzá a kocsit. Jó volt ez így, hogy végre nyugalom és béke volt.
Boldogan készülődött az esküvőre. Napokig izgalomban volt, hogy minden flottul menjen, ne legyen semmi gikszer. Nem is volt, egészen addig a pillanatig.

Már túl voltak a polgári szertartáson, majd a templomi esküvőn, és a lagzin a menyasszonyi tortát vágta fel. Az első szeletet a férjnek ajánlotta fel. Az boldogan és hálásan rámosolygott, majd gyanútlanul beleharapott és lenyelte a falatot. Pár másodperc múlva fuldokolni kezdett, a szeme kidülledt és vörös lett a feje. A torkához kapott, majd élettelenül terült el a földön  Ő dermedten, tágult pupillákkal nézte, mi történik, nem értette a történteket. Csak szorongatta a tortakést a kezében, nem tudott megmozdulni sem a döbbenettől.

A násznép sikoltozva rohant felé, csak anyja maradt ki ebből, odalapult a falhoz, kendőjét orrához emelte, hogy elrejtse a kárörvendő mosolyát. Még jó, hogy a lánya elmesélte neki, hogy a vőlegénye allergiás az eperre. Ki gondolta volna, hogy a meggydíszes torta epertölteléket rejt.

( A fenti történetet egy kép ihlette, az eredeti képet itt tudod megnézni:
http://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/188-kreativ-iras-kep-alapjan-24)







Megjegyzések

Megjegyzés küldése